Het Voorleesontbijt is komende woensdag!

Boeken Voorleesontbijt

Woensdag 25 januari 2017 doet Peutergroep Eigen Wijs mee aan het Nationale Voorleesontbijt. Dit ontbijt is de start van de landelijke Nationale Voorleesdagen die worden gehouden van 25 januari tot en met 4 februari. Het doel hiervan is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is heerlijk! Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Daarnaast bezorgt u ze heel veel plezier! Zo worden kleintjes grote lezers!

Alle ‘Eigen Wijze Peuters’ zijn uitgenodigd van 8.45-10.30 uur.

Programma

We beginnen met een gezamenlijk ontbijt. De kinderen krijgen een kaneelbeschuitje, een krentenbolletje, een stuk eierkoek en ontbijtkoek. Vervolgens gaan zij in kleine groepjes genieten van het voorlezen door de opa’s & oma’s die zich hiervoor hebben aangemeld. Verder zullen we nog een boek beplakken met lettertjes en gaan we een mooi kleurplaat kleuren.
Het belooft een hele gezellige ochtend te worden!

De dagen erna zullen we extra veel aandacht besteden aan het voorlezen. Het prentenboek van het jaar “De kleine Walvis” zal in alle groepen worden voorgelezen. Voorlezen is een feest én goed voor de taalontwikkeling!