Hoera, Eigen Wijs is bijna 1 jaar!

Verjaardagstaart 1 jaar

Op 1 april is het een jaar geleden dat Peutergroep Eigen Wijs haar deuren opende in Benthuizen. Wat is er veel gebeurd in die tijd.

De leidsters Mariëlle en Vera startten met een kleine groep kinderen, maar in dit jaar is het aantal uitgegroeid tot bijna volledige bezetting op de ochtenden. De kinderen genieten en de ouders zijn enorm enthousiast. Op de middagen kunnen nog wel kinderen worden geplaatst. Vergeet hierbij niet de 3+ groep op maandagmiddag; hier is erg veel animo voor. De kinderen krijgen die middag wat moeilijker werkjes en spelmateriaal aangeboden, er is heel veel structuur en peuters leren hier al een beetje kleuter te worden.

Wat doen we bij Eigen Wijs?

Er wordt bij Eigen Wijs veel gespeeld en geknutseld, waarbij de kinderen elk dagdeel waarop ze komen een ander werkje mogen maken. Er wordt zoveel mogelijk divers materiaal aangeboden om mee te plakken en te verven. Doordat er steeds wordt gewerkt met thema’s komen er een heleboel extra activiteiten aan bod. De leidsters proberen alles zo inzichtelijk mogelijk te maken, dus afgelopen week hebben de kinderen zelf een eigen plantje mogen poten. De kinderen vonden het prachtig. Tijdens het thema ‘de bakker’ maakten de kinderen zelf cakejes, waarvan ze flink hebben gesmuld. Ook werd regelmatig gewerkt met scheerschuim en zelfgemaakt speelzand en speelklei, dit alles om lekker sensopathisch bezig te zijn.

Naast de reguliere dagdelen hebben de kinderen genoten van de extra activiteiten, zoals de vaderochtend, het sinterklaasfeest en de politieochtend. Tijdens het voorleesontbijt kwamen verscheidene opa’s en oma’s voorlezen, wat voelden ze zich allemaal trots.

Dat we in een jaar al zo vol zitten, is iets waar de leidsters heel trots op zijn. Als uw kind ook wil komen, is het van harte welkom. Aanmelden kan al vanaf 1 jaar, via onze website of door een aanmeldformulier aan onze leidsters te vragen. Welkom!

Wij willen alle ‘Eigen Wijze’ peuters en hun ouders extra in het zonnetje zetten in de eerste week van april. Dan vieren we ons 1-jarig bestaan met een gezellige Feestweek. Daarover hoort en leest u binnenkort meer.