Peutergroep Eigen Wijs bestaat 5 jaar!

Hiep hiep hoera - het is feest!

Ruim 5 jaar geleden bedachten de leidsters Mariëlle Pos en Vera van der Kroef dat het wel erg leuk zou zijn een eigen peuterspeelzaal te starten in Benthuizen. Met hun jarenlange ervaring moest dat toch wel lukken. De leidsters wilden heel graag een kleinschalige peuterspeelzaal met direct contact met alle ouders, korte lijntjes en werken rond zelfbedachte thema’s. 

Hoera, het is feest!

Het begon met het zoeken naar een passende locatie. Die was binnen Benthuizen niet zo gauw te vinden. Maar toen kwam het idee bij voetbalvereniging BSC’68 aan de Bentwoudlaan gebruik te maken van hun clubruimte.  Deze optie was voor beide partijen veelbelovend.  Daarna begon het regelen, alle aanvragen voor de start van de peuterspeelzaal werden in gang gezet. Natuurlijk zaten er ook dingen tegen, maar met al het enthousiasme van beide dames is alles in orde gekomen. Toen de GGD kwam voor hun eerste inspectie, was de inspecteur ook dik tevreden. Mariëlle en Vera zegden hun baan op en begonnen aan hun nieuwe uitdaging. De eerste aanmeldingen kwamen binnen, de eerste groepen konden worden gevormd.

Op 4 april 2016 was het zover! De officiële opening, die werd verricht door wethouder Van Velzen. Wat was er een hoop belangstelling. En wat werden mensen enthousiast van de gezellige ruimte. Al gauw stroomden de groepen vol, volgens de richtlijnen van de GGD met maximaal 16 kinderen tussen 2 en 4 jaar. Er kwam al snel vraag naar een 3 plus groep, met extra uitdaging voor de bijna-kleuters. Ook hier was veel belangstelling voor. In deze groep krijgen de kinderen veel voorbereidende activiteiten voor de basisschool. Er ontstonden zelfs wachtlijsten.

Nu, inmiddels 5 jaar verder zijn de leidsters nog steeds erg enthousiast. De groepen zitten flink vol. Er wordt gewerkt rond allerlei leuke thema’s, er worden extra activiteiten georganiseerd en de kinderen en hun ouders zijn nog steeds enthousiast. De leidsters hebben ook goede contacten met de beide basisscholen in Benthuizen. Voor elk kind dat 4 jaar wordt, is er een goede overdracht, met toestemming van de ouders natuurlijk. En wat ook niet onbelangrijk is, de leidsters staan altijd klaar met een luisterend oor. Voor ouders die gewoon even willen sparren over hun kind, wordt altijd tijd gemaakt. Voor kinderen die even wat extra ondersteuning nodig hebben, wordt zoveel mogelijk gedaan en geregeld. De kinderen die juist extra uitdaging nodig hebben, krijgen uitdagende activiteiten aangeboden. Kortom, elk kind voelt zich bij Eigen Wijs op zijn of haar plek.

Helaas is het door de corona maatregelen niet goed mogelijk een grote activiteit rondom dit jubileum te organiseren, maar dit feest zal niet ongemerkt voorbijgaan. In de feestweek mogen de peuters verkleed naar de peuterspeelzaal komen, de kinderen mogen iets lekkers gaan versieren, er worden leuke feestknutsels gemaakt en natuurlijk worden er allerlei leuke spelletjes gedaan.