Peuters in het verkeer

Peuters leren oversteken

Bij Peutergroep Eigen Wijs hebben de kinderen de afgelopen weken veel geleerd over verkeer. Er is uitgebreid met de peuters gepraat over de plaats waar we als voetgangers mogen lopen, dat kinderen veilig op het gras kunnen spelen en over wie er allemaal op de weg rijdt.

Allerlei voertuigen werden besproken. Er werd geknutseld, voorgelezen, gezongen en vooral veel gespeeld. Van Onderwijs Advies in Zoetermeer hadden de leidsters een thema box geleend met allerlei verkeersmaterialen. Zo is natuurlijk het verkeerslicht uitgelegd. De kinderen weten nu heel goed wanneer ze mogen oversteken.

Er is in de groep druk geoefend met de speelgoedverkeerslichten, maar het werd nog veel leuker toen door Vermeulen Groep echte verkeerslichten werden geplaatst.

Normaal gesproken wordt er elke twee jaar door de leidsters een politieochtend georganiseerd, maar vanwege de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. Daarom zijn er nu alleen voetgangersoversteeklichten geplaatst; voor de kinderen geweldig.

In de groep is veel voorgelezen uit het boekje Stoprand Stop van Dick Bruna. Hierdoor werd het voor de kinderen duidelijk dat ze eerst heel goed moeten wachten en uitkijken bij de stoeprand. Ze wisten het wel hoor. Regelmatig hoorden we: “Juf, stoeprand stop, jaaaaaa, groen!” Daarna werd ook nog geoefend met het oversteken over een zebrapad.

De kinderen hebben er veel van geleerd en vooral ook veel van genoten. Met een welverdiend oversteekdiploma gingen de kinderen trots naar huis.  Vermeulen Groep, bedankt weer voor jullie medewerking.