Politieochtend bij Eigen Wijs

Juffen Vera en Mariëlle en wijkagent Richard leerden de peuters goed oversteken

Drie weken lang werkten de peuters van Peutergroep Eigen Wijs over verkeer en daar hoorde ook de politie bij.

Deze week hadden de leidsters een politieochtend georganiseerd. Wijkagent Richard Reukema kwam de kinderen vertellen over het werk van de politie. Natuurlijk kwamen de peuters het eerst op boeven vangen, waarbij ook de handboeien niet werden vergeten. Sommige kinderen hadden hun eigen handboeien meegenomen of hun zelfgemaakte politiepet opgezet. Toen de helmen aan bod kwamen, wilden veel kinderen deze wel even opzetten.

De agent las voor uit het boekje Stoeprand Stop, dat natuurlijk in het echt moest worden geoefend. Vermeulen Groep Benthuizen had speciaal hiervoor op het parkeerterrein verkeerslichten neergezet, waarvoor dank! De peuters waren heel druk met oversteken bij de verkeerslichten en over het zebrapad, op aanwijzingen van de politie. Iedereen wist het: Stoeprand, stop! We kijken naar links, we kijken naar rechts……Ze vonden het geweldig. Ook de kleuren van het verkeerslicht kenden ze al goed!

Daarna mochten ze natuurlijk in de politiebus kijken. Bijna alle kinderen klommen er wel in, sommigen zelfs achter het stuur. En toen de handen voor de oren want de sirene ging aan en natuurlijk ook het blauwe zwaailicht.

Toen de ochtend bijna was afgelopen, kreeg elke Eigen Wijze peuter een welverdiend oversteekdiploma. Ze waren zó trots! Met nog een verkeerskleurboek van de juffen en stoepkrijt, een politievlaggetje en stickers van de politie gingen de kinderen vol verhalen weer naar huis. Bedankt agent Richard! Het was een superleuke, leerzame ochtend!