We gaan weer bijna beginnen!

We gaan weer fijn kleuren met z'n allen!

De vakantie zit er weer bijna op, we hopen dat u allemaal lekker heeft kunnen genieten.,

Volgende week starten we weer, wij hebben er weer zin in!

Nieuwe kinderen

We mogen de komende maand een flink aantal nieuwe kinderen verwelkomen. Leuk, allemaal veel speelplezier!

Er zijn nog een paar plekjes vrij.

Kent u ouders die dit schooljaar hun kindje ook naar Eigen Wijs willen laten gaan, laat hen dan tijdig aanmelden, vooral als het om een bepaalde dag gaat. En wilt u zelf binnenkort een extra dagdeel voor uw kind, geef dat dan ook aan. Sommige dagdelen zitten namelijk (voorlopig) vol.

Binnenkomen

Vooralsnog starten wij weer waar we voor de vakantie zijn geëindigd.

Dit betekent dat kinderen boven binnenkomen en dat ouders bij de deur afscheid nemen. Dit geldt ook bij het afhalen. Is het goed weer, spelen we natuurlijk lekker buiten en kunt u uw kind afhalen op ons speelterreintje beneden. Voor nieuwe ouders geldt dat zij met hun kindje mee mogen lopen naar binnen, maar dat we wel voldoende afstand houden.

Bezetting leidsters

Gelukkig mogen we na de zomervakantie weer rekenen op onze vrijwilligsters, heel fijn!

Dit betekent dat aanwezig zijn:

op maandag juf Mariëlle, juf Vera
op dinsdag juf Mariëlle, juf Vera, juf Karin
op woensdagjuf Vera, juf Loeki
op donderdag juf Mariëlle, juf Vera, juf Yvonne

Jassen en tassen

We kunnen het niet vaak genoeg vragen, wilt u a.u.b. ervoor zorgen dat de naam van uw kind in de jas en in de tas staat. Dat scheelt ons heel veel zoekwerk.

Buiten spelen

We mogen hopen dat we nog een hele mooie nazomer krijgen. Schijnt de zon nog flink, wilt u uw kind dan a.u.b. voordat het naar de peuterspeelzaal komt insmeren met zonnebrandmiddel?

Zindelijkheid

Elke vakantie wordt een aantal kinderen zindelijk, fijn!

Geeft u dit aan als dat bij uw kind ook het geval is, dan zetten we haar of hem een keertje extra op het toilet.

Gesprek

Ook al komen ouders nu niet binnen, het is natuurlijk altijd mogelijk even te sparren met de leidsters over uw kind. Geef dit aan bij Mariëlle of Vera, dan maken we graag even een afspraak hiervoor.

Toestemmingsformulier

Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het gebruikelijk dat ouders opnieuw het toestemmingsformulier met betrekking tot de privacy van het kind invullen. Dit ontvangt u ook volgende week met daarbij het verzoek dit de volgende keer weer bij ons in te leveren.

Thema

We beginnen natuurlijk met het thema “Weer naar school”.

Thema “Weer naar school”

We plakken rugzakjes en kleurpotloden en we lezen voor uit o.a. “Bobbi naar de speelzaal”. In dit thema zullen we de nieuwe kinderen een beetje wegwijs maken, dit vooral aan de hand van de dagritmekaarten. We leren ze wat ze zelf mogen pakken en wat ze moeten vragen, we leren elkaars namen en we gaan vooral weer lekker veel spelen. In de tweede week gaan we door over dit thema en gaan we met de kinderen kleien. Deze keer mogen de kinderen hun kleiwerk mee naar huis nemen.

In de derde week starten we met het thema “dierentuin”.

Thema “Dierentuin”

Veel kinderen zijn in de vakantie wel naar een dierentuin geweest, dus daar valt van alles over te vertellen. Alle bekende dieren zullen worden benoemd aan de hand van platen, natuurlijk kunnen ze spelen met alle dierentuin dieren. We gaan dieren verven en dieren beplakken. Een leuk, herkenbaar thema, dat we twee weken volgen.

We gaan er weer een leuk schooljaar van maken!

Mariëlle en Vera