Politie op bezoek bij Eigen Wijs

De politie op bezoek tijdens de Politieochtend 2016

Dinsdagmorgen 21 juni kregen de peuters van Peutergroep Eigen Wijs in Benthuizen visite. En niet zomaar visite: de politie kwam. Wijkagent Mart den Boer vertelde aan de hand van allerlei plaatjes met politietoebehoren het een en ander over het werk van de politie. Natuurlijk kwamen de handboeien aan bod, waarbij één peuter zelfs als boef in de handboeien werd gezet. Heel spannend, maar toch leuk! De politie vertelde over het oversteken, dat ze toch echt moeten stoppen bij rood licht en dat ze bij groen licht kunnen oversteken. Een slimme peuter wist te vertellen dat je bij oranje ook moet stoppen.

Samen met de politie oefenen

Dit alles werd daarna in de praktijk geoefend. Op het parkeerterrein waren voor deze gelegenheid door Vermeulen Traffic verkeerslichten geplaatst. De kinderen konden hierdoor netjes leren oversteken. Daarbij was ook een zebrapad neergelegd. De peuters leerden goed uitkijken of er verkeer aankwam, terwijl de politie op de motor heen en weer reed. De kinderen deden het geweldig.

Natuurlijk mochten ze daarna allemaal even op de motor zitten, als een echte agent, mét helm op.

Afsluiting van een leerzame dag

Binnen werd toen nog even het boekje Stoeprand Stop voorgelezen. Dit boekje zal deze en de volgende week centraal staan in de themaweken bij Peutergroep Eigen Wijs.

Met een echt oversteekdiploma en een mooie kleurplaat gingen de peuters hierna enthousiast weer naar huis. Met dank aan wijkagent Mart den Boer en Vermeulen Traffic. De kinderen hebben een geweldige en leerzame ochtend gehad!