Brandweer op visite bij Eigen Wijs

Brandweerochtend 2017: samen met de brandweer van Benthuizen bij Peutergroep Eigen Wijs aan de slag!

Woensdagmorgen 7 juni kregen de peuters van Peutergroep Eigen Wijs in Benthuizen bezoek van de brandweer. Alle peuters waren in twee groepen hiervoor uitgenodigd.

Programma Brandweerochtend

Brandweerman Peter en zijn collega’s Daco, Geraldine en Renate hadden van alles meegenomen om te laten zien. Er werd verteld wat de brandweer doet, van branden blussen, tot poesjes uit de boom halen en mensen helpen die hun huis niet meer in kunnen.

Daarna lieten ze de kinderen zien wat de brandweer allemaal aantrekt voordat ze naar een brand gaan. De kinderen mochten de helmen op, een gasmasker voor, de zaklamp mocht aan en de portofoon werd uitgebreid gebruikt. Geweldig dat ze met een brandweerman konden praten die ze niet konden zien.

Daarna werd het natuurlijk feest toen ze naar buiten mochten en in de brandweerwagen mochten zitten. Het allermooiste kwam nog: ze mochten zelf spuiten. Er was een bord met vlammen neergezet, die ze zelf mochten blussen. Bijna alle kinderen wilden dit wel, ze genoten!

Moe en vol verhalen gingen de peuters weer naar huis. Met dank aan de vrijwillige brandweer van Benthuizen!