Kaboutertjes in het Bentwoud

Een beetje verdwaald in het Bentwoud?

De peuters van Peutergroep Eigen Wijs zijn de afgelopen weken volop bezig geweest met het thema Herfst. Er werd veel gespeeld, gepraat, gezongen, voorgelezen en geknutseld rondom dit thema. Door de juffen werd allerlei herfstmateriaal verzameld, wat de kinderen leerden benoemen en sorteren. Verder hebben ze geplakt met meegebrachte bladeren, en ze maakten paddenstoelen.

Het bos in

Het is natuurlijk nóg leuker om de herfst in het echt te beleven. Juffen Mariëlle en Vera en een aantal hulpjuffen zijn daarom met een flink aantal peuters het bos in gegaan. Ze hadden echte kabouterpuntmutsen geregeld via de boswachter van het Bentwoud, en samen zijn het Kabouterpad gaan volgen. De kinderen struinden tussen de struikjes en de bladeren op zoek naar kaboutertjes en paddenstoelen.

Overal kwamen ze kaboutertjes tegen. Op gegeven ogenblik werd een grote paddenstoel ontdekt tussen de bosjes, en verschillende peuters vroegen zich  af of de kabouters wel thuis waren. Toen ze ook nog op kabouterstoeltjes mochten zitten, was de pret compleet. Met ieder een zakje bladeren, die ze onderweg hadden verzameld, gingen de peuters na de wandeling weer terug naar de klas. Daar werden de kinderen nog geschminkt als kaboutertje met flink rode wangen en gingen vol verhalen als echte kaboutertjes weer naar huis.