Beestenboel bij Peutergroep Eigen Wijs

De dieren van de SwiffersHoeve kwamen bij Peutergroep Eigen Wijs op bezoek

Bij Peutergroep Eigen Wijs in Benthuizen hebben de peuters op woensdag 23 mei kunnen genieten van een mobiele kinderboerderij, die op de locatie langskwam. In het kader van de themaweken rond het boek “We hebben er een geitje” bij, wordt er deze weken veel voorgelezen, geknutseld en gezongen over de dieren op de kinderboerderij. En wat is er leuker dan de dieren in het echt te zien?!

Vanuit de SwiffersHoeve uit Rijpwetering werd er enthousiast gereageerd om met de dieren langs te komen. Bij SwiffersHoeve worden dieren opgevangen die in de natuur niet meer zelfstandig kunnen leven. Alle dieren daar zijn tam en aaibaar; voor de kinderen natuurlijk geweldig.
De eigenaresse van de SwiffersHoeve bracht een geit, lammeren, eenden, ganzen, cavia’s, konijnen, kippen en een haan mee. De dieren voelden zich heel erg op hun gemak en lieten zich heel gemakkelijk aaien.

Alle kinderen van de woensdaggroep waren er natuurlijk , maar ook bijna alle peuters van de andere dagdelen kwamen met hun papa, mama, opa of oma wel even kijken. De peuters, maar ook hun (groot)ouders hebben genoten.