Een spannende ochtend met de Benthuizense brandweer

Brandweerochtend 2019

Een spannende ochtend op 22 juni voor de peuters van Peutergroep Eigen Wijs in Benthuizen. De brandweer kwam op bezoek: brandweerman Daco en brandweervrouwen Renate, Thea en Carola. Na twee weken gewerkt te hebben over het thema brandweer, mochten de peuters ze nu in het echt zien en horen wat de brandweer allemaal doet.

De kinderen mochten de jas van de brandweer aan, een helm op en ze gingen zoeken naar de brandweerman die met zijn portofoon had aangegeven waar hij zat. Zo knap dat er dan een kind aangaf dat hij een zaklantaarn zag bewegen.

Daarna mochten de kinderen mee naar buiten waar de brandweerwagen al voor de deur was neergezet. Als eerste mochten alle kinderen een kijkje nemen in de brandweerwagen. De meeste kinderen waren hier wel voor te porren. Natuurlijk werd alles bekeken, al was het wel een beetje spannend in zo’n grote wagen. Toen iedereen het wel welletjes vond, kwam het leukste. De kinderen mochten zelf gaan blussen. De slangen werden uitgerold, er werden oefenborden met vlammen neergezet en de kinderen mochten de brandweer helpen deze te blussen. Ze vonden het prachtig. Zelfs de kinderen die het toch wel een beetje eng vonden, lieten zich door de brandweer overhalen mee te spuiten.

Een heleboel kinderen willen later wel graag bij de brandweer!

Een lieve mama had gezorgd voor helmen voor alle kinderen, dankjewel Tessa. Alle kinderen gingen na afloop vol trots naar huis met hun helm en een welverdiend brandweerdiploma. Brandweer Benthuizen, bedankt. De kinderen hebben genoten.