Kaboutertjes bij Peutergroep Eigen Wijs

Kaboutertjes struinen door het bos

Afgelopen week zijn de leidsters van Peutergroep Eigen Wijs tweemaal met de peuters het Kabouterpad gaan lopen in het Bentwoud. In de groepen is natuurlijk veel gepraat en geknutseld over de herfst, de paddenstoelen en de kabouters. Wat is er dan leuker om die ook te gaan bekijken? Voordat ze op pad gingen, werden bij de kinderen die dat wilden, de wangen rood geschminkt en bijna alle peuters wilden wel een kaboutermuts op. Zo waren zij de vriendjes van de kabouters.

Terwijl de peuters struinden tussen de bosjes en over de paadjes werden alle kabouters opgespoord, werden de paddenstoelen bekeken en werd er op de deur van de paddenstoel geklopt om te zien of de kabouters thuis waren. De kinderen vonden het superspannend om te kijken in de tent van takken die voor de kabouters klaar stond en natuurlijk wilden ze ook graag op de kabouterstoeltjes zitten. En waar de kabouters wat lekkers eten, wilden de peuters dit ook wel. Ze smulden van de meegebrachte mini-krentenbolletjes. De kinderen hebben genoten, evenals alle hulpouders en leidsters. Dit waren leuke ochtenden!