Het Voorleesontbijt was één groot feest!

Voorleesontbijt 2017

Op 25 januari 2017 was het weer tijd voor de start van de jaarlijks terugkerende Nationale Voorleesdagen. Deze themadagen zijn bedoeld om voorlezen bij kleine kinderen te stimuleren. Op Peutergroep Eigen Wijs werd deze feestelijke week ingeluid met een Voorleesontbijt voor alle “eigenwijze” peuters en voorleesopa’s en -oma’s.  Na dit gezamelijke ontbijt konden de peuters daarna genieten van de verhalen uit diverse kinderboeken.

Voorleesontbijt

De dag begon met een uitgebreid ontbijt; de kinderen wisten wel raad met de vele kaneelbeschuitjes, krentenbolletjes, ontbijtkoek en eierkoek. Onder het toeziend oog van alle hulpvaardige opa’s en oma’s genoten de peuters in kleine groepjes van hun ontbijt. Toen dat eenmaal op was en iedereen vol zat, was het tijd voor voorlezen!

Omdat het wel erg onrustig zou zijn als iedereen tegelijkertijd zou voorlezen, ging de helft van de peuters eerst aan de slag met een leuk plakwerkje, dat net als het ontbijt ook in het thema stond van de Voorleesdagen. Met hulp van opa en oma gingen de kinderen een tekening van een boek versieren met een hoop lettertjes en een plaatje, net als een echt boek. Daarna mochten ze zelf gaan tekenen en spelen, totdat het tijd was om voorgelezen te worden en de andere kinderen zouden gaan plakken.

Tijdens het voorlezen zaten telkens drie of vier peuters bij elkaar in een eigen hoekje, samen met een opa of oma. Die lazen voor uit verschillende prentenboeken, en de kinderen zaten allemaal ademloos te luisteren. Wat vonden ze het jammer toen het al weer tijd was om naar huis te gaan. De opa’s en oma’s hebben hen veel plezier bezorgd met alle boeken. Bedankt allemaal!

De komende dagen gaan we extra veel aandacht besteden aan het voorlezen, waarbij vooral het prentenboek van het jaar De kleine walvis centraal staat. Misschien ook leuk voor uw kind?