Voorleesontbijt bij Peutergroep Eigen Wijs

Voorleesontbijt 2018

Net als op veel andere plekken in Nederland, werden ook bij Peutergroep Eigen Wijs in Benthuizen de Nationale Voorleesdagen gestart met een voorleesontbijt. Alle peuters waren uitgenodigd voor deze ochtend. Naast al deze peuters waren er een heleboel opa’s en oma’s, die kwamen voorlezen.

We begonnen met een uitgebreid ontbijt. De kinderen wisten wel raad met de broodjes met kaas of jam, krentenbolletjes, ontbijtkoek en stukjes appel. Toen alles op was ging de helft van de groep met een opa of oma apart zitten om te worden voorgelezen uit verschillende prentenboeken. Enkele grootouders hadden zelf hun lievelingsboeken meegebracht, voor de anderen lag er een flinke stapel boeken klaar. De andere helft van de groep mocht een boek gaan beplakken met een hoop lettertjes en een kleurplaat gaan kleuren. Dit werd na een poosje gewisseld. Als afsluiting heeft de juf nog voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar “Ssst! De tijger slaapt”. Best wel een beetje spannend, de kinderen vonden het geweldig.

Wat vonden ze het jammer toen het alweer tijd was om naar huis te gaan. De opa’s en oma’s hebben hen veel plezier bezorgd met alle boeken. Bedankt allemaal!

De komende twee weken gaan we extra veel aandacht besteden aan het voorlezen, waarbij vooral het prentenboek van het jaar “Ssst! de tijger slaapt” centraal staat. We lezen het boek vaak voor, we zullen het verhaal met de kinderen naspelen, ze mogen natuurlijk een hoop gaan knutselen in dit thema en de juffen hebben een hoop leuke activiteiten hieromheen bedacht.